Voorpagina Nieuws Privé Sport DFT Meer…
maandag 5 augustus 2013, 7:56 — 122 reacties

Steenrijke erfgenaam blut door bewindvoerder

Oud-bankier Herman de W.. © EIGEN FOTO
Een oud-bankier die miljoenen euro's beheerde van een jonge erfgenaam, heeft al het geld opgemaakt. Zeventien miljoen euro ging in rook op.

Tegen oud-bankier Herman de W. (51) loopt inmiddels een strafrechtelijk onderzoek, meldt het DvhN. Hij zou de toekomst van de inmiddels 18-jarige Mick van Riemsdijk ernstig hebben benadeeld. Voor de ooit steenrijke jongen resteren nu nog alleen maar schulden.

Familievriend Herman de W. werd bewindvoerder van Van Riemsdijk toen zijn vader Marcel in 2007 kwam te overlijden. De oud-bankier was als directeur van de Friesland Bank al jarenlang de vaste adviseur van de vermogende familie.

Vastgoedfonds

Als bewindvoerder had De W. toegang tot al het geld van de jonge erfgenaam. Hij investeerde de erfenis (16.884.820,49 euro) in een vastgoedfonds, waar hij zelf directeur-eigenaar was. Het beleggingsvehikel ging in 2010 op de fles. Daarmee ging een bedrag van ongeveer 190 miljoen euro verloren, waaronder de erfenis van Van Riemsdijk.

Mick van Riemsdijk is een kleinzoon van Joop van Riemsdijk, de oprichter van schoonmaakconcern Asito. Dat bedrijf is tegenwoordig nog steeds een van de hoofdrolspelers op de Nederlandse schoonmaakmarkt, met een omzet van 218 miljoen euro in 2012.

Deel dit artikel via:

Hyves Facebook Twitter Email

Reacties:

Ik vraag me dit dus ook al heel lang af, waarom die banken bo(e)venbende,altijd maar vrijuitgaat. Ze kunnen zich bedienen va de beste advocaten en juridisch adviseurs om uit handen van justitie te blijven. En zo te zien is rechtspraak in Nederland corrupt. Dat noemen ze nou klasse justitie.
joe op 11-8, 10:51
Wie stelt nu een bankier als bewindvoerder van zo'n jongen aan? Waarom heeft de rechter dit (niet) gecontroleerd? Als iemand dit geld in een eigen beleggingsvehikel investeert moet er toch bi iemand een lampje gaan branden? En waarom heeft de familie Van Riemsdijk niet zelf de vinger aan de pols gehouden? Ze hebben niet voor niets een megavermogen (door over de ruggen van de werknemers op de centen te letten bij aanbestedingen, ben ex-werknemer van dit bedrijf) opgebouwd, dus waar blijven ze nu in dit verhaal? Deze man moet veroordeeld worden.
gwen1972 op 8-8, 16:06
Deze oud-bankier is zwaar tekortgeschoten in de zorgplicht tegenover de jonge Van Riemsdijk en heeft het vertrouwen geschonden. Mogelijk is ook de bankier van deze functionaris ernstig tekortgeschoten in het uitoefenen van toezicht op de transacties. Dit moet zeker onderzocht worden waaruit het toezicht van deze bank bestond. Bij twijfel had deze bank om opheldering moeten vragen cq de bankrelatie moeten beëindigen.
jan minimum op 5-8, 20:58
Bekijk alle 122 reacties
Meer artikelen in Nieuws
› RECTIFICATIE inzake bedreigingen Vermeer › Vermeer: 'Een nachtmerrie' › 19 auto’s in problemen door foute brandstof › Honderden brieven gedumpt in container Heiloo › Van Gerwen kritisch na zege › ADO-held: 'Ik loop stage bij de Gamma' › 'Demi Moore en Kiefer Sutherland zijn verliefd' › Rotterdam wil twee nieuwe bruggen › Brandweer vindt tientallen slangen › Miljoen kilo zout op snelwegen gestrooid